luni, 26 august 2013

Lahmacum

Lahmacum sau "pizza turceasca"
de obicei se face cu carne de vita si miel
eu am facut cu curcan pt a fi mai light
nu se coace atat de tare ca o pizza normala pt a se putea rula
dupa prferinte se pot pune salate inainte de rulare
sau se poate manca simplu stropita cu zeama de lamaie

ingrediente aluat
1 kg faina
500 ml lapte (sau cat cere faina pt a fi um aluat usor de lucrat)
50 ml ulei de masline
1 plic drojdie
sare.1 lg zahar

ingrediente umplutura
750 gr carne tocata de curcan
250 gr ceapa
250 gr rosii
1 legatura patrunjel
3 catei usturoi
cateva frumze de menta
pu
sare.piper
chilli.boia dulce

se face un aluat ca de paine si se pune la dospit

se caleste ceapa un putin ulei
se adauga usturoiul si condimentele
se ia de pe foc si se adauga rosiile cubulete patrunjelul menta si carnea tocata
se imparte aluatul in 5 parti si se intind ca la pizza
se imparte umplutura in 5 si se intinde pe aluat
se coace aprox 10 min fiecare lahmacum fara a se arde sau rumeni
se lasa cateva minute apoi se stropeste cu zeama de lamaie si se serveste cu pofta :)


o alternativa la umplutura de carne e un amestec de branza feta cu ou patrunjel menta si piper

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu