luni, 23 ianuarie 2012

Turtite chinezesti cu ceapa verde

De ceva vreme ma tot uit dupa turtitele astea si tot zic "o sa le fac"
http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/07/turtite-chinezesti-cu-ceapa-verde.html
in seara asta s-a intamplat minunea!!!!!!
si nu imi pare rau deloooccc!!!!!!!!
au fost dementiale



in loc de ceapa verde am folosit ceapa ciorii uscata (erba cipollina) ca aia detineam in momentul de fata...si am pus si de test chilli



200 g faina de grau
120 g apa clocotita
3 linguri ceapa ciorii uscata si maruntita
1/2 lingurita sare
2 lingurite ulei de susan
3 linguri ulei vegetal pentru prajit
 
 Intr-un castron amestecam faina cu sarea, si adaugam  apa fiarta

amestecam cu o lingura,apoi cu mana si framantam putin
lasam sa se odihneasca vreo 15-20 min
am impartit in 8 buc
  luam cate o bucatica de aluat si o indindem cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire
 
ungem foaia cu ulei de susan apoi presaram ceapa verde pe ea
 
 rulam foaia de aluat ca pe o clatita apoi formam un melcisor din ea dupa care intindem cu sucitorul o turtita subtire
se prajeste in putin ulei incins
se servesc calde :)
 




data viitoare fac mai multe cu chill ca sunt fff bune :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu