duminică, 3 iunie 2012

Fasole batuta

ce poate fi mai "romanesc" decat fasolea batuta?   :P
la cerere,facem si asa ceva :D
mie imi place doar cu multa ceapa prajita
ceilalti adauga carnaciori sau ceva carnite pe acolo ...
ingrediente:
2 cani fasole
1 telina nu foarte mare
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac potrivit
1 ardei gras rosu
1 ceapa
2-3 catei de usturoi
multa ceapa pt calit+ulei+sare+boia dulce

fasolea se spala bine apoi se pune apa fierbinte pe ea si se lasa 2 ore la inmuiat
se arunca apa de pe ea si se pune in oala si se fierbe pt 15 min
se strecoara si se adauga legumele ,o foaie de dafin si un varf de cutit de bicarbonat,apa si la fiert
intre timp se caleste ceapa in ulei cu sare
cand e calita se stinge focul si se adauga boiaua dulce
cand e fiarta fasolea se strecoara si se scoate foaia de dafin
impreuna cu legumele se pune in robot (sau se filiseste blender stick) si se adauga usturoi si piper negru
se adauga 2-3 linguri de ceapa prajita si se mixeaza bine
se verifica daca are destula sare
se serveste cu ceapa prajita si muraturi -in cazul meu
si cu ceapa prajita si carnaciori sau carnita fripta + muraturi-in cazul familiei mele
vorba multa-saracia omului..asa ca..asta a fo fasolea batuta :P





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu