vineri, 17 februarie 2012

Roti (paine subtire)

nimic mai usor si rapid decat aceste minunate painici...:)
indienii..stiu ei ce stiu...

ingrediente:
2/3 cup faina
1/4 cup apa calda
1/4 lgta sare
1 lgta ulei



















se pune intr-un bol 3/4 din faina cu sarea si se toarna apa calduta
se amesteca bine apoi se pune si restul de faina si se framanta bine




























se pune uleiul si se framanta bine pana e lucios aluatul si nelipicios




se imparte in 4 bucati egale










fiecare biluta se da prin faina












apoi se intinde intr-o foaie subtire










se pune pe tigaia incinsa
se verifica culoarea si daca a facut pete aurii pe fund










se intoarce pe cealalt acand isi schimba culoarea si are pe fund pete aurii








 se intoarce din nou si se asteapta sa se umfle







  



 se apasa usor cu spatula cat sa se desfaca si ultimele parti lipite..si sa rezulte o "perinuta" dragalasa












si asa arata cele 4 roti ale mele :)










si o sectiune :D

pofta buna ;)















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu