daca va plac portocalele veti iubi aceasta prajitura din clipa cand ii veti simti parfumul...
nici prea dulce nici prea acra...
siropoasa si bine aromata...
ingrediente:
Blat:
12 oua
12 lg zahar
12 lg faina
coaja rasa de la 6 portocale (eu am avut portocale mai mici)
Crema:
600 ml lapte
6 lg zahar
6 lg amidon
coaja rasa de la 3 portocale
1/2 esenta de portocale
250 gr unt
Sirop:
300 ml suc de portocale proaspat stors
300 ml apa plata
6 lg zahar
1/2 esenta portocale
Glazura:
200 gr zahar pudra
zeama de portocala
nu am masurat zeama asa ca..nu stiu cat a fost
se fac 2 blaturi separate din cate 6 oua fiecare in tava de 20/30 cm
albusuri spuma+zahar+coaja rasa+galbenusuri+faina
se face o budinca din zahar,lapte si amidon
eu o fac la microunde
cand e gata adauga coaja rasa si esenta
cand e rece amestec cu untul la temperatura camerei,batut
blatul rece se insiropeaza cu sirop facut din suc de portocale,apa.zahar si esenta
se umple cu crema din care se lasa putin pt a face mot fiecarei prajiturici
cand e gata se pune deasupra glazura facuta din zahar pudra si zeama de portocala
se taie patratele si i se pune fiecaruia un mot :D
aici si sub forma de prajitura intreaga,nu portii individuale
asta e tot!!!
simplu,repede si gustos!!!
nici prea dulce nici prea acra...
siropoasa si bine aromata...
ingrediente:
Blat:
12 oua
12 lg zahar
12 lg faina
coaja rasa de la 6 portocale (eu am avut portocale mai mici)
Crema:
600 ml lapte
6 lg zahar
6 lg amidon
coaja rasa de la 3 portocale
1/2 esenta de portocale
250 gr unt
Sirop:
300 ml suc de portocale proaspat stors
300 ml apa plata
6 lg zahar
1/2 esenta portocale
Glazura:
200 gr zahar pudra
zeama de portocala
nu am masurat zeama asa ca..nu stiu cat a fost
se fac 2 blaturi separate din cate 6 oua fiecare in tava de 20/30 cm
albusuri spuma+zahar+coaja rasa+galbenusuri+faina
se face o budinca din zahar,lapte si amidon
eu o fac la microunde
cand e gata adauga coaja rasa si esenta
cand e rece amestec cu untul la temperatura camerei,batut
blatul rece se insiropeaza cu sirop facut din suc de portocale,apa.zahar si esenta
se umple cu crema din care se lasa putin pt a face mot fiecarei prajiturici
cand e gata se pune deasupra glazura facuta din zahar pudra si zeama de portocala
se taie patratele si i se pune fiecaruia un mot :D
aici si sub forma de prajitura intreaga,nu portii individuale
asta e tot!!!
simplu,repede si gustos!!!
a fost buuuuuna buna:*
RăspundețiȘtergere:D :*
RăspundețiȘtergere