luni, 30 iunie 2014

Supa rece de castraveti cu iaurt

Ingrediente:
1 kg iaurt
500 ml lapte
500 ml apa rece
500gr - 2 buc castraveti mari (fabio)
100 gr castraveti taiati cubulete sau felii pt textura
2 catei de usturoi
2 lgte sare
Piper
O mana frunze de menta

Castravetii cu usturoiul,sarea, piperul ,menta si laptele se dau la blender pana totul e maruntit bine
Se adauga iaurtul si apa se mai amesteca putin
Se adauga castravetii bucatele
Gata supa!!!

De preferat sa stea la frigidei 10-20 min pt combinarea gusturor

Pofta buna la supa racoroasa!!!

miercuri, 25 iunie 2014

Makroud - tunisian sweets ♡

De mult am planuit sa le fac.
Acum a venit si vremea lor
Si pot spune ca le ador ♡

Ingrediente:
Aluatul:
2 cup gris
1/4 cup faina
Sare
2/3 cup ulei
2/3 cup apa de trandafiri
Umplutura:
300 gr curmale fara samburi
1 lg ulei
1/2 lgta scortisoara
Un varf de cutit  nucsoara
Sirop:
2 cup miere
1 lg apa de trandafiri
Ulei pentru prajit
Am pus in robot grisul cu faina sarea si uleiul si am amestecat bi e
Am lasat jumatate de ora sa se odihneasca
Am pus curmalele pe aburi si le-am tinut cam 20 min descoperite apoi le-am luat de pe aburi
Am pus in robot apa de trandafiri si am lasat sa amestece pana s-a format un aluat elastic frumos
Aproximativ 30-40 secunde
Am pus aluatul si l-am acoperit
L-am lasat la odihnit o ora
Intre timp am pus curmalele cu scortisoara nucsoara si uleiul in robot si am lasat sa faca pasta
Dupa ce a trecut o ora am impartit in 4 aluatul si pasta de curmale
Din pasta am facut un "snur" gros cat un deget
Din aluat am facut o fasie lunga ca si pasta de curmale si am pus pasta in mijloc apoi am "invelit" cu aluatul
Am aplatizat putin apoi am taiat oblic bucati de aprox 2 cm
Am decorat cu cutitul.cu grija sa nu tai de tot aluatul
Am lasat bucatile jumatate de ora sa se odihneasca
Am pus ulei in tigaie si in uleiul incins la foc mediu spre mic am prajit bucatelele pana au devenit aurii
Intr-o cratita am incalzit mierea si am pus apa de trandafiri
Cand am scos de la prajit am pus prajituricile si le-am amestecat si intros pe amandoua partile
Le-am tinut in miere cateva minute.Pana s-a prajit urmatoarea tura
Apoi leam pus intr-o strecuratoare la scurs
Le-am pus pe o tava sa se raceasca
Reci le-am pus in caserola inchisa ermetic
Se pastreaza timp indelungat...in functie de pofta :)
Ale mele....vor disparea in 2-3 zile probabil :)
Parfum special , gust deosebit  ♥
Trebuie repetat :)

duminică, 1 iunie 2014

Cornulete fragede

Am facut cornulete dupa reteta bunicii mele
Sunt cele mai bune si mai fragede cornulete din lume...
Ingrediente:
2 cani de ulei
1 cana de apa
1 lgta sare
2 lg zahar
1 cob drojdie (sau 1 plic) eu am folosit un plic de drojdie uscata
5 cani faina (aproximatix)
Umutura:
Rahat
Silvoita (dulceata de prune bistrite fara zahar.marmelada)
Crema de nuci (ou.nuca macinata.zahar)
Curmale macinate cu scortisoara si nucsoara
Se amesteca apa cu sare si zahar apoi uleiul
Se pune si faina cu drojdia si se framanta bine
Daca aveti masina de paine...face ea treaba asta
Se lasa la dospit aprox 1 ora
Chiar si mai bine
Aluatul e uleios.
Nu va speriati
Asa trebuie sa fie ca sa iasa cornuletele fragede
Se intinde foaie si se taie patratele
Se impatura dupa chef si pofta :)
Eu am impaturat cele cu silvoita pe diagonala
Cele cu rahat pe lung si am facut perinute cu nuca
Cu pasta de curmale am facut cilindri cu crema in mijloc si am taiat bucatele pe diagonala
Se coz la foc potrivit pana sunt putin rumene
Se dau prin zahar pudra dup ce se scot din cuptor
Se servesc reci
Cu cat stau mai mt cu atat devin mai bune
Atata ca...nu rezista :D