marți, 31 ianuarie 2012

Bulete cu miere si susan (reteta egipteana)






 aceste bunatati se fac fff usor si sunt atat de bune...ca...nu te poti opri din mancat...
dauneaza grav siluetei :P

 ingrediente:
15 lg faina
1 cartof mare (fiert cubulete si dat prin presa de usturoi)
1 cub drojdie(25 gr)+1 lgta zahar pt a se face drojdia lichida
200 ml lapte(daca mai trebuie o lingura se mai poate adauga..) nu l-am pozat ca am uitat :P
putina sare
150 gr miere
100 gr susan.


se face un aluat din ingredientele de mai sus
se lasa 30 min la dospit
se amesteca cu furculita
si se mai lasa 30 min la dospit
 bineinteles acoperit si la caldurica
dupa inca 30 min (in total a stat 1 1/2 h la dospit)....leam prajit





nu arata a bulete pt ca am rupt aluatul cu lingurita ca ma grabeam...





susanul..
mierea...
se dau prin mierea incalzita apoi prin susan


si o portie pt voi...
si o sectiune...

luni, 23 ianuarie 2012

Turtite chinezesti cu ceapa verde

De ceva vreme ma tot uit dupa turtitele astea si tot zic "o sa le fac"
http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/07/turtite-chinezesti-cu-ceapa-verde.html
in seara asta s-a intamplat minunea!!!!!!
si nu imi pare rau deloooccc!!!!!!!!
au fost dementiale



in loc de ceapa verde am folosit ceapa ciorii uscata (erba cipollina) ca aia detineam in momentul de fata...si am pus si de test chilli



200 g faina de grau
120 g apa clocotita
3 linguri ceapa ciorii uscata si maruntita
1/2 lingurita sare
2 lingurite ulei de susan
3 linguri ulei vegetal pentru prajit
 
 Intr-un castron amestecam faina cu sarea, si adaugam  apa fiarta

amestecam cu o lingura,apoi cu mana si framantam putin
lasam sa se odihneasca vreo 15-20 min
am impartit in 8 buc
  luam cate o bucatica de aluat si o indindem cu sucitorul intr-o foaie foarte subtire
 
ungem foaia cu ulei de susan apoi presaram ceapa verde pe ea
 
 rulam foaia de aluat ca pe o clatita apoi formam un melcisor din ea dupa care intindem cu sucitorul o turtita subtire
se prajeste in putin ulei incins
se servesc calde :)
 




data viitoare fac mai multe cu chill ca sunt fff bune :)

vineri, 20 ianuarie 2012

Gingerbread banana muffins

Ingrediente pt 6 muffins mari
1 ou
1/2 cana zahar
putina sare
1/4 cana ulei
1/4 cana lapte
1 cana faina
1/2 praf de copt
1 lingurita plina amestec de turta dulce
2 banane mici

pt decor ciocolata topita cu putin unt ,nuci,cocos,bomboane colorate

Mod de preparare

se bat cu mixerul oul cu sarea si zaharul pana se obtine o spuma albicioasa
se adauga praful de copt (stins cu putina zeama de lamaie sau cu lapte)
se amesteca bine apoi se adauga uleiul,laptele si faina cu amestecul de condimente
cand e amestecat bine tot se pun bananele taiate cubulete
se pun formele de muffins pline in cuptorul preincalzit
se coc pana trec de testul cu scobitoarea

dupa ce se scot din forme si se racoresc se decoreaza dupa preferinta
nu e obligatoriu sa se foloseasca ciocolata topita se pot lasa simple,pudra cu zahar sau se poate face o glazura de brema de branza deasupra....dupa gust

miercuri, 11 ianuarie 2012

Gingerbread (Turta dulce)


Ingrediente aluat :

1 ou
8 lg zahar
8 lg ulei
8 l;g lapte
1 lg mare miere
1 praf de copt
1 lg mare mare de amestec de condimente
600 gr faina

Glazura

500 gr zahar pudra
1 albus
zeama de portocala
coloranti lichizi
Preparare :

Se amesteca oul cu zahar apoi ulei apoi lapte, praf de copt, apoi condimente si faina. Aluatul obtinut se da frigider pentru 30 minute, apoi cu ajutorul sucitorului si intinde pe masa de lucru pudrata cu faina, si cu formele de decupat, decupam figurine.
Se glazureaza dupa imaginatie!